Voorwaarden / Reserveringen 

Graag wil ik weten of je een knuffel konijn bij mij aan wil kopen, voor de fok of voor de kinderen.  Als ik er geen goed gevoel bij heb, kan ik ten alle tijden een reservering annuleren. Dat zal dan ook inhouden dat, mocht er een aanbetaling zijn gedaan en ik later dan toch besluit u niet het konijn te verkopen, dat u de aanbetaling terug zal krijgen. Dat is alleen wanneer IK de reservering af zal zeggen.

wanneer de jongen tussen de 4 en  6 weken zijn zal er worden gekeken of het rammen of voedsters zijn. Ook dan pas zal het bekend worden gemaakt wat de kosten zijn van de konijnen. Het geslacht is onder voorbehoud totdat de jongen 6 weken oud zijn. De kosten kunnen verschillen in het zelfde nest. Dat zal worden bepaald door middel van kleur van de vacht + patroon,  kleur van de ogen en geslacht van het jong. Ik heb altijd 1ste keuze uit het nest.

De franse hangoren die hier geboren worden, worden niet getatoeëerd in de oren. Het kan zo zijn dat er een konijn in mijn stal wel getatoeëerd is. Dat komt omdat ik het dier bij een andere fokker gekocht heb. Wel is het mogelijk om een Konijn te laten chippen door mijn plaatselijke dierenarts. Het chippen gaat alleen in overleg met de nieuwe baasjes en daar zitten extra kosten aan vast, die vooraf betaald dienen te worden.

Als je er goed over na hebt gedacht en heb besloten een konijn te kopen bij ons dan zal er gevraagd worden naar een aanbetaling. Deze bedraagt 15 euro en is over te maken op een aangegeven rekening nummer. De aanbetaling dient binnen een dagdeel betaald te worden. Een nieuw geboren konijn mag hier, mits volledig gezond het nest verlaten tussen de 8 en de 10 weken. Komt u het gereserveerde konijntje niet ophalen op de afgesproken tijd of datum dan behouden wij het recht de aanbetaling te behouden en het dier weer te koop aan te bieden (er zijn uitzonderingen). Mocht het voorkomen dat onverwachts de gezondheid niet goed zal zijn van een konijn dan zal deze niet mee gaan naar het nieuwe baasje. En zal de aanbetaling terug worden overgemaakt naar u. 

De konijntjes kunnen ingeënt worden tegen RHD 1 + 2 en MEX 1 jaar werkzaam. Dat zal dan gebeuren bij onze plaatselijke dierenarts die dan ook de konijntjes voorzien van een bewijs inenting/gezondheidsverklaringsboekje. Deze kosten dient u vooraf te betalen, mits u wenst dat uw eigen dierenarts het konijn zal inenten.  Helaas is het op dit moment niet mogelijk om uw konijntje hier te laten enten, door corona. Vraag uw eigen dierenarts naar de mogelijkheden daar.

Het moment is daar!!!!  Je komt je nieuwe knuffel halen, vergeet dan vooral niet zelf een vervoersmandje mee te nemen. Dan zorgen wij ervoor dat het overgangsvoer klaar staat, de bunnybag, evt entingsboekje, de koffie en een overvloed aan informatie. Mijn konijnen verhuizen niet in kartonnen dozen!!!

 

Alle konijntjes verhuizen gezond en op gewicht, dit loop ik ook na met de nieuwe baasjes bij het ophalen. Helaas kan ik niet in een konijntje kijken wat betreft de gezondheid. Ik heb dan ook geen verdere invloed op de gezondheid na het verhuizen van een konijntje en ben niet aansprakelijk mocht er dierenarts kosten zijn, of een konijntje komen te overlijden. Maar zal altijd waar mogelijk helpen en u ondersteunen, met mijn ervaring en raad. Mocht je konijntje ziek worden of komen te overlijden dan wens ik daar wel van te weten. Dit om erfelijke aandoeningen uit te sluiten voor evt dieren in de toekomstige generaties. Zo hopen wij het ras gezond te houden.

    Er worden geen konijnen aan broodfokkers verkocht. Eveneens niet aan slagers of aan fokkers/mensen die ik verdenk slechte intenties te hebben.

     

    Soms hebben we oudere rammen of voedsters die een fijn huisje zoeken. Het bestaat dan tot de mogelijkheid om de ram dan hier door mijn dierenarts te laten castreren. Deze kosten zijn voor de nieuwe baasjes, en dienen vooruit betaald te worden. Let wel op, ook bij een castratie kunnen complicaties voorkomen. Verdere kosten bij complicaties zijn ook voor de nieuwe baasjes. Mocht het konijn komen te overlijden tijdens of na de castratie, valt het ook onder het eigen risico van het nieuwe baasje.